AMANSARA

The clients have two sons with their families who wished to have a house but at the same time they also needed to have separate floors per family. Thus, we came up with various architectural design options for the ground plus two structure with a basement for parking and staff areas, keeping in mind that along with the form derivation, the functionality does not get lost.
The concept was derived when the clients were clear that they not only wanted to maintain their own privacy, but also spend quality time together as a family. So various options were created after which we came up with the fluid balconies that were extended or punctured to create a very unique envelope for the structure. The edges were kept rounded in order to give an impression of how perfectly the family members are blended together as one, with love and unity.

Project Specifics

Client: Mr Pramodbhai Chaudhary, Mr Pareshbhai Chaudhary and Mr Akshatbhai Chaudhary

Site Location:  60/1 Thakordeep Society, Near Breadliner circle, Althan, Surat, Gujarat- 395017

Plot area: 23,970 sq ft

Carpet Area:  28,107 sq ft / 2611 sq.m

Year of Completion:  2020

Services:  Architecture, MEP Integration, Landscape Design

Team: Snehal Shah, Nikunj Patel, Swapnil Mevada, Poojan Bhatt