CENTER COURT

Created in the basement of a residential bunglow, the biggest challenge in designing of this restaurant, was space planning considering the randomly located 11 uneven shaped columns. A triangular mesh constructed out of painted plywood took care of these columns, and in the process generating an interesting mix of dynamic spatial and prompt functionality. The subtle material palette with the contrast of white surfaces creates an interesting drama of light and form in this underground space.

Project Specifics

Client: Mr. Samir Modi

Site Location:  Near Ambikaniketan Bus- Stand, Parle Point, Athwalines, Surat.

Plot Size:  -

Construction Area:  2,000 sq ft / 185 sq m

Year of Completion: 2012

Services:  Interior Design

Team: Snehal Shah, Samir Shah, Azhar Sheikh

It’s not a coincidence that EssTeam has done three of our restaurants. What has drawn me to keep working with Snehal has been his approach towards the work with utmost simplicity, honesty and integrity – which I think is very rare these days in India. As a client, I feel that Snehal has never indulged in any practice which leads to unnecessary expenses for the client irrespective of his budget. There are many architectural firms and architects who rely on their good ‘copypaste’ skills to create interesting looking projects, however, what makes EssTeam stand out is their client-centric focus and being blind to all other clutter. Snehal has always amazed us with his creative works. I wish EssTeam miles of progress!

- Mr. Samir Modi, Owner - Centre Court, Surat.

© EssTeam Design Services LLP. All Rights Reserved. credits

Surat • Ahmedabad • Hyderabad |  HQ: +91 261 2729127  |  office.essteam@gmail.com 

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube