Essteam | The Hills Nursery School

The Hills Nursery School

About

Architecture, Interior and Landscape Design of Pre Primary School for Hills Nursery, Vesu Branch at Surat

Registered for IGBC Certification in Green School Category

Area: 30,000 sq ft (2787 sq m)
Year: Ongoing

ā€¢ Serving to the education system since 1979, this institution is coming up with a new branch at Vesu, a prime location for the building in the new developing area of the city. The architecture of the building tries to play with colours on vertical fins which slices the windows to provide adequate diffused day light, ventilation and view to the green through a vertical green wall. This features for the toddlers is according to us the most important aspect for designing such spaces. With a low height partition wall, operable windows and fixed angled louvers having greenery grown over it makes ventilation quiet smooth through each and every classroom. How can one forget the play zone in a school, here this is designed to be placed inside the building with double height volume and has huge glass window. This window is a cherry on the cake that provides views of the play area from the road level, a unique feature of the project. In an all it aspires to become a dream school for every toddler.